Sjøvegan videregående skole

Jeg mot meg [DVD]: sesong 2
Huskelisten er tom
Vis
Tittel
  • Jeg mot meg [DVD]: sesong 2
Språk
  • Språk:
Hylleplassering
  • Undervisning DVD 114
Eier
  • Heggen VGS
Emne
År
  • 2019
Noter
  • Premiere. Deltakerne møtes for første gang til samtaleterapi med psykolog Peder Kjøs. Torkel (25)er journaliststudent, men med heftige panikkanfall som igjen har ført til et usunt forhold til rus, er ikke hverdagen alltid like enkel. Mariann(23) hjemsøkes stadig av av minnene fra sin fortiden som afghansk flyktning, og får sammenbrudd etter en en konsert. Lynneth (18) er lei både av seg selv og tilværelsen.Psykolog Peder Kjøs og gruppa gir råd. Bloggeren Anja Catrine (22) kjemper med dårlig selvbilde og føler seg ensom, trass all popularitet både sosialt og på nettet. Hun ble frosset ut av vennegjengen i hjembygda som ung, og sårene vil ikke gro. Torkel(25) går på byen for å anmelde en konsert som skoleoppgave, men alkoholen tar helt overhånd. Fredrik(24) forteller noe om seg selv som overrasker gruppa. Susanne(18) kommer fra en familie hvor mangelen på penger styrer tilværelsen. Susanne føler hun sitter fast. Psykolog Peder Kjøs og de andre i gruppa prøver å hjelpe henne. Amund(19) føler på tomrommet som åpnet seg etter at gamingen ble lagt på hylla, og en kjærlighetetssorg gjør det ikke lettere. Anja Catrine (22) drar hjem til Gol prøver å ta et oppgjør med fortiden. Jamal (26) tør endelig å fortelle litt av sin historie til gruppa. Torkel (25) er nå fast bestemt på å slutte med selvmedisineringen. Susanne (18) vil ut av offerrollen og og tenke positivt, men istedet havner hun og moren i en vond krangel. Norsk dokumentarserie Vi blir bedre kjent med Jamal (25), som forteller mer av det han bærer på til de andre i gruppa, med god støtte fra Peder Kjøs. Lynneth (18) har det litt bedre og deler sine erfaringer med de andre. Fredrik (24) har hatt store utfordringer knyttet til egen kjønnsidentitet, noe som har medført at venner, skole og familie ble nedprioritert i ungdomsårene. Fredrik har ikke sett besteforeldrene siden han var liten, men nå ønsker han gjenforening før det er for sent (6:8) Mariann har fått et tilbakefall, men siden alle i gruppa har beundret henne så mye fordi hun har fått det så mye bedre, kvier hun seg for å fortelle dem det. Anja Catrine prøver å bli mer glad i seg selv. Amund prøver å komme seg ut av depresjonen, og gjør alt mamma, Peder og de andre har rådet ham til, for å endre tilværelsen. Det er siste gangen gruppa samles, og Peder har endel han ønsker si til dem. Amund strever fortatt med tunge tanker, men for de fleste andre begynner å få syn på hva som skal til for å få det bedre. Vi får se hvordan alle deltagerne har det helt mot slutten av gruppesamtalene, og glimt inn i deres nye liv tre måneder senere.
Tilgjengelige
  • 1/1
Lånere på venteliste
  • 0 (0)
*000      gm
*001137726
*007vd
*019  $bee
*096  $aUndervisning DVD 114
*245  $aJeg mot meg$bsesong 2$hDVD
*260  $aVolda$bAV-senteret$c2019
*300  $a3 DVD plater (276 min)
*500  $aPremiere. Deltakerne møtes for første gang til samtaleterapi med psykolog Peder Kjøs.
*500  $aTorkel (25)er journaliststudent, men med heftige panikkanfall som igjen har ført til et usunt forhold til rus, er ikke hverdagen alltid like enkel. Mariann(23) hjemsøkes stadig av av minnene fra sin fortiden som afghansk flyktning, og får sammenbrudd etter en en konsert. Lynneth (18) er lei både av seg selv og tilværelsen.Psykolog Peder Kjøs og gruppa gir råd.
*500  $aBloggeren Anja Catrine (22) kjemper med dårlig selvbilde og føler seg ensom, trass all popularitet både sosialt og på nettet. Hun ble frosset ut av vennegjengen i hjembygda som ung, og sårene vil ikke gro. Torkel(25) går på byen for å anmelde en konsert som skoleoppgave, men alkoholen tar helt overhånd. Fredrik(24) forteller noe om seg selv som overrasker gruppa.
*500  $aSusanne(18) kommer fra en familie hvor mangelen på penger styrer tilværelsen. Susanne føler hun sitter fast. Psykolog Peder Kjøs og de andre i gruppa prøver å hjelpe henne. Amund(19) føler på tomrommet som åpnet seg etter at gamingen ble lagt på hylla, og en kjærlighetetssorg gjør det ikke lettere. Anja Catrine (22) drar hjem til Gol prøver å ta et oppgjør med fortiden.
*500  $aJamal (26) tør endelig å fortelle litt av sin historie til gruppa. Torkel (25) er nå fast bestemt på å slutte med selvmedisineringen. Susanne (18) vil ut av offerrollen og og tenke positivt, men istedet havner hun og moren i en vond krangel.
*500  $aNorsk dokumentarserie Vi blir bedre kjent med Jamal (25), som forteller mer av det han bærer på til de andre i gruppa, med god støtte fra Peder Kjøs. Lynneth (18) har det litt bedre og deler sine erfaringer med de andre. Fredrik (24) har hatt store utfordringer knyttet til egen kjønnsidentitet, noe som har medført at venner, skole og familie ble nedprioritert i ungdomsårene. Fredrik har ikke sett besteforeldrene siden han var liten, men nå ønsker han gjenforening før det er for sent (6:8)
*500  $aMariann har fått et tilbakefall, men siden alle i gruppa har beundret henne så mye fordi hun har fått det så mye bedre, kvier hun seg for å fortelle dem det. Anja Catrine prøver å bli mer glad i seg selv. Amund prøver å komme seg ut av depresjonen, og gjør alt mamma, Peder og de andre har rådet ham til, for å endre tilværelsen.
*500  $aDet er siste gangen gruppa samles, og Peder har endel han ønsker si til dem. Amund strever fortatt med tunge tanker, men for de fleste andre begynner å få syn på hva som skal til for å få det bedre. Vi får se hvordan alle deltagerne har det helt mot slutten av gruppesamtalene, og glimt inn i deres nye liv tre måneder senere.
*650  $aKvinnehelse$0sosial velferd
*850  $aHeggen VGS
^
Det finnes ingen anmeldelser for denne boken.
Klikk her for bli den første til å gi din mening
Vis
Send til
Eks. navnStatusForfallsdatoTilhørerHylle
Ex1Tilgjengelig Heggen VGSUndervisning DVD 114