Mikromarc websearch

   
 
Jentene fra balletten
Your basket is empty
Vis
Author
Title Statement
 • Jentene fra balletten
Language
 • Språk: Norsk (Bokmål)
Shelf
 • Krim og spenning
Subject
Year
 • 2012
Summary, etc
 • Mina er femten år og i ferd med å ødelegge seg selv. Tobarnsmoren Torill kjemper for ikke å tråkke feil i sitt eget hjem. Alice er krimjournalist i avisen BA og gjør andre oppdagelser, mens historien om Mina vekker ubehagelige minner når den dukker opp på kontoret til barnevernsansatte Jone. Alice må sette sammen en stygg historie, om hvorfor ressurssterke jenter blir "jenter fra balletten". Dette er ifølge forlaget en nervepirrende krim noe utenom det vanlige. Vi møter gjerningsmannen tidlig, og må utholde en sterk, psykologisk spenning, snarere enn å løse en krimgåte. Dette er den første boken i en tenkt serie med journalisten Alice som gjennomgangsfigur.
ISBN
 • 978-82-419-0843-9
Available
 • 0/0
Waiting
 • 0 (0)
*000   nam     1
*001106256
*008    2012      a     10nob 2
*015 $a0283077$bBIBBI
*019 $bl$dR
*020 $a978-82-419-0843-9$bib.$cNkr 369.00
*096 $aKrim og spenning
*100 0$aYndestad, Monika Nordland$d1964-$jn.
*24510$aJentene fra balletten$cMonika Nordland Yndestad
*260 $aBergen$bVigmostad Bjørke$c2012
*300 $a315 s.
*520 $aMina er femten år og i ferd med å ødelegge seg selv. Tobarnsmoren Torill kjemper for ikke å tråkke feil i sitt eget hjem. Alice er krimjournalist i avisen BA og gjør andre oppdagelser, mens historien om Mina vekker ubehagelige minner når den dukker opp på kontoret til barnevernsansatte Jone. Alice må sette sammen en stygg historie, om hvorfor ressurssterke jenter blir "jenter fra balletten". Dette er ifølge forlaget en nervepirrende krim noe utenom det vanlige. Vi møter gjerningsmannen tidlig, og må utholde en sterk, psykologisk spenning, snarere enn å løse en krimgåte. Dette er den første boken i en tenkt serie med journalisten Alice som gjennomgangsfigur.
*650 2$aBratt, Alice$qfiktiv person$2BS$9nor
*655 2$aKriminal$2BS$9nor
*900 0$aNordland Yndestad, Monika$zYndestad, Monika Nordland$9nor
*950 0$aAlice Bratt$qfiktiv person$zBratt, Alice$9nor
^
No reviews exists for this book.
Click here to be the first to write a review.

Ikke alle er tilliten verdig. Noen misbruker den grovt. Femten år gamle Mina er i ferd med å ødelegge seg selv. Ingen skjønner at det under Minas atferd ligger en farlig historie. Fra avisredaksjonen leter krimjournalisten Alice Bratt etter «jenter fra balletten». Dette er vellykkede jenter som endrer adferd over natten. De bryr seg ikke lenger om skolen. De har ingen selvrespekt. De er logget av Facebook. Da Mina tar kontakt med journalisten utløses et drama som er større og langt styggere enn noen av dem hadde tenkt. Vil Mina bli trodd? Finnes det flere jenter? Vil den skyldige tas? Monika Nordland Yndestad har lang fartstid fra nyhets- og krimjournalistikken. Dette er hennes første krimroman, og den første i en serie om journalisten Alice Bratt. «Jentene fra balletten» er et begrep som brukes i virkelighetens barnevern, om en gruppe jenter som det har gått veldig galt med. Med dette har Yndestad skrevet en ubehagelig virkelighetsnær krim, med mye driv - intens og nervepirrende! Anmeldere og lesere om boken: Terningkast 5: «Det er ingen dans på roser i Monika Nordland Yndestads sterke krimdebut Jentene fra balletten ... Valget av virkemidler og språklig kulør underbygger de direkte skildringene og de forskjellige skjebnene, og når først språket sitter og djevelskapen er etablert, viser Yndestad seg som ikke bare en forrykende, men tidvis original spenningsforteller.» - Mode Steinkjer, Bergensavisen Om forfatteren: Monika Nordland Yndestad (f. 1964) er født i Os, og bor i Bergen. Hun har lang fartstid fra nyhets- og krimjournalistikken. Yndestad har tidligere utgitt to bøker, romanen Overdose og dokumentaren Drapsmysterier fra Bergensområdet. Dette er hennes første krimroman, og den første i serien om journalisten Alice Bratt.

Send to